onsdag 14 maj 2008

Frågor och svar!


Puh, halv 2, sitter här helt slut.






Har slagit upp en Cragganmore (Tack Farsan!) och till det 4 rutor Marabou mjölkchoklad, YES 4 rutor det var vad som behövdes för att stilla nerverna (ska inte säga hur stor single malten är) efter denna kväll.

Det är något speciellt över den där tången och brända tjäran som verkligen känns gött!



Bästa nyheten igår:
Henke Larsson är med i EM-truppen, utan tvekan det bästa som hänt sen internet porr!!!!
Yeah yeah guys försök inte verka som ni inte vet vad jag talar om här!



Kollegerna igår innefattade Fjollan (ska döpa om honom till mr Famous med tanke på hans val av dryck efter varje skift, ibland tror jag hans skift slutar riktigt tidigt eller slutade det innan det började?!!!!), Kommandoran, Chihuhuan och x-tran som är så präktig så klockorna stannar!


Hon studerar tydligen för att bli något bättre, fan vet vad, men att lyckas beställa 4 varmrätter till ett bord verkar vara en omöjlig uppgift samtidigt som det klagas på allt mellan himmel och jord.


Min station bestod av 3 större sällskap denna kväll.
Ena sällskapet bestod av 6 fruntimmer låt oss kalla dem BB= Budget Brittorna som går för billigaste varmrätten och tar hustes vin och spänt väntar på den där totala upplevelsen alla har pratat om.

För det här är ju en sån fin restaurang!

Innan jag fortsätter om kvällen så kommer här 10 frågor som du inte bör fråga såvida du inte är beredd att få sanningen i ansiktet.

1. (Telefonsamtal) Hej jag heter Britta Brask och önskar boka ett bord för 4 personer på onsdag kl 19, HAR DU ETT BRA BORD TILL OSS?
Svar: Nej tyvärr, vi har endast skitbord kvar!


2. ÄR LAXEN GOD HÄR?
Svar: Näh den är full av becerell, seg och luktar fotsvett!


3. ÄR OXFILÉN MÖR?
Svar: Tyvärr vi tog in det billigaste partiet oxfilé vi kunde få tag på, från Etiopien så du får vara tacksam om det smakar något!
Kan inte garantera att det är oxfilé heller för den delen!


4. HAR NI HUSETS VIN?
Svar: Näh detta hus har inget eget vin då enligt lag ej är tillåtet att brygga och sälja alkoholhaltiga drycker.
Men om du vill kan vi kalla denna Chateau Margaux -73 för Syltans röda!
Säg som det är du söker en billig fylla till din fula date.

5. FINNS DET ALKOHOLFRITT VIN?
Svar: Är du så jävla desperat att känna smaken av vin att du är villig att trycka ner detta blask?


6. JAG TAR EN KARAFF AV ERAT HUSVIN, DET ÄR VÄL INTE SURT?
Svar: Jodå till och med lite bittert, det kommer passa dig perfekt!!


7. JAG ÄR INTE SÅ HUNGRIG, HAR NI NÅGOT LITET OCH LÄTT?
(Att tillägga, gästen är större än Heffaklumpen)
Svar: Definiera något litet och lätt......en Belgian Blue???


8. ENGELSK GÄST: SO WHAT'S GOOD HERE?
Svar: Good for me or good for you?
Good for me is if you order the 6 pound lobster eat it in 3 minutes, drop a 25 % tip and leave!


9. ÄR ÖRINGEN VILD ELLER ODLAD?
Svar: Är det inte mer intressant och veta om kocken har rena naglar istället?




10. MIN DRINK SMAKAR KNAPPT NÅGOT ÄR DU SÄKER ATT JAG FICK EN 6:A
Svar: Vaddådå lieetaaar duu ente paaaa mig skuuuulle hick aldrich lura naugon rap!

För att återgå till aftonen så bestod mitt andra sällskap av sociteten som bor ovanför restaurangen.
Gubben, snarlik Lille-Fridolf, hade beställt bord för Selma (kärringen) och 7 av deras vänner för att fira Selmas 70 års dag, och dagen hade tydligen börjat med lite sherry!
Med lite menar jag då minst 2 helrör för ingen kan bli så marinerad som Selma var på bara lite sherry.

Hursomhelst roade de sig flott med förrätt, varmrätt och dessert och med desserten kom det dessutom ut en isfackla, varav Selma blir så rörd så hon hugger tag i näven på mig och där står jag hållandes en kraftigt berusad (jo hon passerade salongsberusad för en vecka sen) rödblossig 75 årig socitetskärring som luktade gammal garderob i handen medan tårarna rinner ner för dom flottiga kinderna i säkert 2 minuter.

Ah men vad fan får man inte stå ut med i detta yrke, det e ju inte klokt?!

Fjollans första kommentar:
-Jag såg du fick napp, grattis!

Vi ses, puss!













Inga kommentarer: